Przystawki

Lniane chipsy paprykowe

< 1 minuta czytania Chipsy to zmora dietetyków i jednocześnie miłość… zwykłych ludzi… Chrupie się je cudownie, smak mają intensywny, cenę przystępną, no i… te reklamy… Czy jest ktoś nie znający

Czytaj dalej

Pieczarkowe zapiekanki

< 1 minuta czytania Jesień to oczywiście czas na grzybobranie. Dla tych, którzy się nie wybiorą po leśne grzyby proponujemy „pieczarkowe zapiekanki”. Grzyby są dobrym źródłem białka, błonnika, selenu,

Czytaj dalej

Pierogi z suszonymi pomidorami

< 1 minuta czytania Nadzienie do pierogów raczej zaskakujące i oczywiście nie typowe, ale warte trudu zawijania każdego pierożka. Wzorowałm  na przepisie specialisty od żywienia, Romana P. i muszę

Czytaj dalej

Prosta musztarda z namoczonej gorczycy

< 1 minuta czytania Musztarda jest produktem, który znajdziemy w każdym sklepie. Taka nasza kuchnia. Jednak dobra musztarda bez octu spirytusowego, cukru, barwników i innych cudów, jest towarem deficytowym.

Czytaj dalej

„Parmezan” – wegański

< 1 minuta czytania Tego przepisu  na parmezan jeszcze nie znacie i nie znajdziecie go na wegańskich blogach. Zerknijcie  na skład a zobaczycie, że nie użyłam w nim orzechów,

Czytaj dalej

Przystawki warzywne

< 1 minuta czytania Tak podsumował efektywność diety wegańskiej w leczeniu chorób przewlekłych dr Colin Cambell, autor ksiazki „The China Study”.„Nic z tego, co oferuje medycyna, nawet w przybliżeniu

Czytaj dalej