Sosy i dipy

Majonez z kalafiora bez oleju

1 minuta czytania Majonez – wyzwanie dla wielu osób… Lubimy go, ale się boimy. Kalorii, tłuszczu, salmonelli i…? osobiście bardzo lubiłam majonez. Szczególnie z gotowanymi na twardo jajami albo parówką albo sałatką warzywną albo jakąkolwiek wędliną albo… czymkolwiek. Cóż, lubiłam majonez bardziej niż się chciałam przyznać. Odczułam to dotkliwie, gdy postanowiłam go wycofać ze swojego menu. Kremowa konsystencja,

Czytaj dalej

Majonez z serka tofu

1 minuta czytania Taki majonez może pomóc nam zaoszczędzić wiele czasu w kuchni, gdyż jest niezwykle prosty, a do tego ze wszystkich majonezów roślinnych najbardziej przypomina ten tradycyjny. Wystarczy użyć zwykłe tofu i trochę przypraw. Majonez z tofu to dobre źródło białka, wapnia i żelaza oraz ZERO cholesterolu. źródło: Zdrowa dieta i przepisy kulinarne Fundacji Źródła Życia© prezentuje ZdrowieNaTalerzu.pl – majonez

Czytaj dalej

Sos z bakłażanem

1 minuta czytania Wielką zaletą tego dania, czyli mojego bakłażana z pomidorami, jest jego elastyczność pod względem temperatury podania. Wspaniale smakuje gorący, zdjęty prosto z kuchenki jak i serwowany w upale dni w temperaturze pokojowej.

Czytaj dalej

Sos z tofu

1 minuta czytania Sos z tofu to wspaniała wegańska alternatywa majonezu. Można go wykorzystać jako sos do sałatki lub smarowidło do chleba. Dodając ulubione przyprawy tworzymy własne smaki.

Czytaj dalej

Sos żurawinowy

1 minuta czytania Pyszny i zdrowy sos żurawinowy jest wyjątkowym i odżywczym dodatkiem do wszelkich możliwych dań nie tylko na Boże Narodzenie. Wystarczy trochę wyobraźni i zamiłowania do żurawiny, aby zrealizować całe mnóstwo kulinarnych pomysłów!

Czytaj dalej

Najpopularniejsze artykuły

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Przewiń do góry

Nasza strona korzysta z plików cookie, kontynuując korzystanie z niej zgadzasz się na ich używanie. Więcej informacji tutaj.