
Spagetti Buraczane
2 minuty czytania Dzień bez mięsa… Nie miałam pojęcia, że taki istnieje… w Polsce. Jem bezmięsnie od ponad ćwierć wieku, mieszkam w Polsce od urodzenia i nie słyszałam
Strona główna Kuchnia Obiady Surówki
2 minuty czytania Dzień bez mięsa… Nie miałam pojęcia, że taki istnieje… w Polsce. Jem bezmięsnie od ponad ćwierć wieku, mieszkam w Polsce od urodzenia i nie słyszałam
< 1 minut czytania Czerwona kapusta ubogaca talerz wspaniałym kolorem, zachęcając do jedzenia, a podprażony lekko słonecznik dodaje wyrazistości i niepowtarzalny smak. Elegancko zwana modrą, ostatnio jakby nieco wyszła
< 1 minut czytania Jarmuż jest dobrym źródłem przeciwutleniaczy, witaminy K i C, wapnia. Podobnie jak brokuły oraz warzywa kapustne zawiera sulforafan. Sulforafan jest związkiem posiadającym właściwości przeciwnowotworowe.
< 1 minut czytania Surówka z selera jest bardzo prosta w przygotowaniu i zarazem pyszna. Wystarczy dodać jabłko – najlepiej kwaśne – oraz lekko podprażony słonecznik i orzechy włoskie,
< 1 minut czytania Sałatka z kapusty włoskiej jest delikatniejsza, bardziej krucha niż z kapusty białej, a dodatek zieleninki czyni ją jeszcze bardziej atrakcyjną smakowo. Zachęcam do wypróbowania jej