Lecznicza moc w pospolitym ziarenku
Naturalna ochrona przeciw chorobom cywilizacyjnym
W dziedzinie zdrowia i odżywiania nie ma chyba niczego, co byłoby równie niezwykłe i zarazem proste jak niepozorne nasiona lnu. Siemię lniane jako bogate źródło błonnika, lignanów, białka, dobroczynnych tłuszczów i wielu witamin oraz minerałów jest bez wątpienia jednym z najzdrowszych, łatwo dostępnych i do tego niedrogich pokarmów.
Książka Stosujemy siemię lniane zawiera wiele ciekawych informacji dotyczących zadziwiających właściwości nasion lnu, o których wiedza była przekazywana przez tysiąclecia w Europie i na Bliskim Wschodzie. Korzyści płynące z ich spożywania są niewątpliwie zdumiewające. Dowiesz się m.in., że siemię lniane:
- zapobiega rozwojowi raka
- chroni przed nadciśnieniem
- wspomaga trawienie
- przynosi ulgę przy zaparciach
- dodaje energii
- przyśpiesza spalanie tłuszczu
- łagodzi podrażnienia żołądka przy chorobie chorobie wrzodowej.
Autor udziela prostych porad, jak włączyć nasiona lnu do swej codziennej diety, a także przedstawia przepisy kulinarne, które pozwolą mu na szybkie i łatwe wykorzystanie lnu do przygotowania śniadania, obiadu, sałatek i pysznych wypieków. W książce tej zostały również zamieszczone szczegółowe receptury do peelingu twarzy oraz gorących okładów z wykorzystaniem lnu.
Autor: Siegfried Gurche
Wydawca: Fundacja „Źródła Życia”
Ilość stron: 68
Format: 16×21,5 cm
Oprawa miękka: miękka