Dieta ma ogromny wpływ na rozwój i zanik choroby nowotworowej, jak również na długość i jakość życia ludzi cierpiących na nowotwory. Naukowcy badają wpływ codziennych wyborów żywieniowych na zapobieganie nowotworom oraz rolę właściwego odżywania w zwiększeniu szans przeżycia ze zdiagnozowaną chorobą.
To, co jesz, czyni wielką różnicę!
Dieta ma ogromny wpływ na rozwój i zanik choroby nowotworowej, jak również na długość i jakość życia ludzi cierpiących na nowotwory. Naukowcy badają wpływ codziennych wyborów żywieniowych na zapobieganie nowotworom oraz rolę właściwego odżywania w zwiększeniu szans przeżycia ze zdiagnozowaną chorobą.
To więcej niż książka kucharska!
Książka „Wygraj z rakiem”, napisana przez lekarza medycyny Neala Barnarda i dietetyczkę Jennifer Reilly, zawiera kompletny zestaw wskazówek, które możesz od razu wprowadzić w życie. Autorzy nie tylko przedstawiają naukowe fakty, ale krok po kroku objaśniają, jak w warunkach domowych przeprowadzić konieczne zmiany.
W tej publikacji znajdziesz:
- przystępne wyjaśnienia negatywnych skutków spożywania produktów żywieniowych wspomagających rozwój choroby;
- naukowe informacje na temat antyrakowych związków zawartych w diecie opartej na produktach roślinnych oraz zwiększających odporność substancji odżywczych, potrzebnych dla zdrowia każdej komórki ciała;
- ponad 130 przepisów na pyszne i proste potrawy;
- obszerny wykaz pomocnych list i tabel pomocnych w rozstaniu się z przyzwyczajeniami i przeprowadzeniu dobroczynnych zmian.
Dowiedz się, w jaki sposób proste codzienne wybory mogą pozytywnie wpłynąć na twoje zdrowie i samopoczucie.
Neal Barnard jest założycielem Studium Walki z Rakiem (organizacji non-profit podkreślającej rolę diety w zapobieganiu nowotworom), a jego działalność naukowa skupia się w obszarze żywienia. Jest także założycielem Stowarzyszenia Lekarzy Medycyny Odpowiedzialnej, które promuje medycynę prewencyjną, a w szczególności właściwe odżywianie, i zajmuje się kwestiami kontrowersyjnymi we współczesnej medycynie, w tym etycznymi aspektami badań. Doktor Barnard jest adiunktem na Uniwersytecie George’a Washingtona, autorem książek Program zwalczania cukrzycy doktora Neala Barnarda [Dr. Neal Barnard’s Program of Reversing Diabetes], Oprzeć się pokusie jedzenia [Breaking the Food Seduction] i Pokarmy zwalczające ból [Foods Thet Fight Pain] oraz wielu artykułów publikowanych w czasopismach medycznych i naukowych.
Jennifer Reilly jest starszym dietetykiem Studium Walki z Rakiem. Opracowywała także projekty zdrowego odżywania dla pacjentów onkologicznych w instytucjach, takich jak Department of Veterans Administration Medical Centre i Northwest Health Care Centre w Waszyngtonie.
Autor: Neal Barnard, Jennifer Reilly
Wydawca: Fundacja Źródła Życia
Ilość stron: 264
Format: 16 x 23 cm
Oprawa miękka