„Zdrowe odżywianie bez tajemnic” Roman Pawlak

Ostatnia aktualizacja: 7 lipca, 2012

„Zdrowe odżywianie bez tajemnic” Roman Pawlak

Ta interesująca książka pokaże Państwu co jeść, aby zaspokoić potrzeby organizmu na składniki odżywcze i zapobiec takim problemom zdrowotnym jak choroby układu krążenia, nadciśnienie czy cukrzyca. Publikacja oferuje unikatowe połączenie badań naukowych i praktycznych porad, jest także doskonałym źródłem informacji na temat tego, jak się odżywiać, aby podnieść standard życia życia.

W przeciągu kilku ostatnich lat w Polsce i innych krajach spopularyzowano co najmniej kilka różnych diet. Pomimo, że niejednokrotnie całkowicie się od siebie różnią, każda deklaruje, że jest najbardziej odpowiednia. Promotorzy każdej z[nbsp]nich obiecują niewiarygodne wręcz rezultaty, które ma przynieść przejście na ich sposób odżywiania. Wydaje się, że w[nbsp]przeszłości nigdy nie docierało do nas tyle sprzecznych ze sobą informacji, ile pojawia się w dzisiejszych czasach.

  • Która z nich jest najlepsza: dieta nisko- czy wysokotłuszczowa, nisko- czy wysokowęglowodanowa, nisko- czy wysokobiałkowa?
  • Czy produkty gotowane w mikrofalówce są przydatne do spożycia?
  • Czy powinniśmy spożywać tylko produkty organiczne?
  • Czy wskazane jest spożywanie produktów sojowych? A co z produktami modyfikowanymi genetycznie?
  • Czy powinniśmy spożywać suplementy dietetyczne? A jeśli tak, to które?
  • Czy większość produktów powinniśmy spożywać w stanie surowym?

Ta interesująca książka pokaże Państwu co jeść, aby zaspokoić potrzeby organizmu na składniki odżywcze i zapobiec takim problemom zdrowotnym jak choroby układu krążenia, nadciśnienie czy cukrzyca. Publikacja oferuje unikatowe połączenie badań naukowych i praktycznych porad, jest także doskonałym źródłem informacji na temat tego, jak się odżywiać, aby podnieść standard życia życia.

Dr. Ella Haddad, Associate Professor Loma Linda University, California, USA.

Autor: Roman Pawlak
Wydawca: Fundacja Źródła Życia
Ilość stron: 176
Format: 16 x 23 cm
Oprawa miękka

„Zdrowe odżywianie bez tajemnic” Roman Pawlak

Ta interesująca książka pokaże Państwu co jeść, aby zaspokoić potrzeby organizmu na składniki odżywcze i zapobiec takim problemom zdrowotnym jak...

Składniki

Sposób przyrządzenia

Podobne artykuły