Choroba wieńcowa i zawał serca są głównymi przyczynami zgonów w całym dzisiejszym cywilizowanym świecie. W Polsce każdego roku choruje na zawał ponad 100 tysięcy osób. Prawie 50% z nich umiera, zanim nadejdzie jakakolwiek pomoc, kolejne 35% umiera w trakcie drugiego zawału. Obok choroby nowotworowej jest to niewątpliwie największy problem zdrowotny występujący w naszym kraju.
Główną przyczyną zawałów serca jest miażdżyca tętnic wieńcowych, spowodowana nadmiarem cholesterolu w diecie. Co zatem należało by czynić, aby zahamować falę epidemii choroby wieńcowej i zawału serca? Okazuje się, że najważniejszą rzeczą jest konkretna i konsekwentna zmiana nawyków żywieniowych.
Autor: John A. Scharffenberg
Wydawca: Fundacja “Źródła Życia”
Ilość stron: 50
Format: 14 x 20 cm
Oprawa miękka