„Nowoczesne zasady odżywiania” T.Colin Campbell, Thomas M. Campbell II
Ostatnia aktualizacja:
7 lipca, 2012

Wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowadzono – autor przeanalizował dietę 6,5 tysiąca osób w 65 chińskich i tajskich prowincjach. Następnie porównuje opartą głównie na roślinach dietę badanych osób z bogatą w mięso i nabiał dietą Zachodu.
Campbell zachęca czytelników do wykluczenia z diety produktów odzwierzęcych, gdyż – jak dowodzi – będą mogli w ten sposób cieszyć się zdrowszym i dłuższym życiem. W przekonujący sposób dowodzi, że żywność pochodzenia zwierzęcego jest odpowiedzialna za coraz częstsze występowanie chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby serca, cukrzyca, nowotwory, otyłość czy choroba Alzheimera.
Swoją pracą kontruje panujące od dawna przekonanie o korzyściach płynących ze spożywania produktów odzwierzęcych i wykazuje ogrom mylących, nierzadko sprzecznych ze sobą informacji, jakimi żywi konsumentów przemysł spożywczy.
OPINIE:
Nowoczesne zasady odżywiania” to najważniejsza książka dotycząca odżywiania i zdrowia, jaka została wydana w przeciągu ostatnich siedemdziesięciu pięciu lat. Nie dość, że każdy powinien ją przeczytać, to Powinna ona stać się podstawą wszystkich uniwersyteckich programów nauczania o żywieniu. to książka wciągająca i zdumiewająca, a stojąca za nia nauka – wiarygodna. Spójność pracy i zaangażowanie dr.Campbella w prawdziwą edukację żywieniową widoczne są na każdej stronicy.
David Kleindziennikarz i redaktor „Living Nutrition Magazine”
Dzięki dobrze udokumentowanym, zrecenzowanym badaniom i statystykom, które robią wrażenie, argumenty przemawiające za korzyściami zdrowotnymi diety wegetariańskiej nigdy nie były tak mocne.
Bradly SaulOrganicAthlete.com
W „Nowoczesnych zasadach odżywiania” zawarte są najwyższej wagi informacje na temat odżywiania, które mogą uratować życie każdemu zainteresowanemu zdrowiem człowiekowi. To jednak nie wszystko, przedstawione przez dr. Campbella kompromitujące fakty dotyczące środowiska medycznego i naukowego czynią z tej książki fascynującą lekturę, która może zmienić naszą przyszłość. Każdy pracownik służby zdrowia i badacz na świecie powinien ją przeczytać.
Joel Fuhrmanlekarz medycyny, autor bestsellera „Eat to Live”
Poprzedni
Następny
Autor: T.Colin Campbell, Thomas M. Campbell II
Wydawca: Galaktyka
Ilość stron: 379
Format: 165 x 240 mm
Oprawa miękka
„Nowoczesne zasady odżywiania” T.Colin Campbell, Thomas M. Campbell II
Wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowadzono – autor przeanalizował dietę 6,5 tysiąca osób w 65 chińskich...