Lody truskawkowe bez mleka i cukru
Ostatnia aktualizacja:
9 maja, 2022

Lody, których nie trzeba unikać, a wręcz przeciwnie jeść, jak najczęściej! Dlaczego? To proste, zrobione są wyłącznie z owoców, zmielonych migdałów i mleka kokosowego. Czerwone i słodziutkie truskawki zawierają sporo witaminy C oraz antyoksydantów, zajmując czwarte miejsce w rankingu ilości antyoksydantów przypadających na 100 g owocu), zaraz za jeżynami, żurawinami i malinami. To jest naprawdę imponujące miejsce!
Migdały bogate są w witaminę E, która doskonale poprawia stan naszej skóry, a kto z nas nie chciałby zawsze wyglądać młodziej niż wynika z metryki urodzenia. Można by tak wymieniać jeszcze trochę, ale nie traćmy czasu na czytanie, zabierajmy się do roboty!


Lody truskawkowe bez mleka i cukru
Lody, których nie trzeba unikać, a wręcz przeciwnie jeść, jak najczęściej! Dlaczego? To proste, zrobione są wyłącznie z owoców, zmielonych migdałów...
Składniki
Sposób przyrządzenia
- Ilość syropu klonowego lub brązowego cukru zależy od upodobań smakowych i stopnia dojrzałości owoców. Po spróbowaniu muszą być dość słodkie, gdyż po zamrożeniu odczuwanie słodyczy zmniejsza się.
- Wszystkie składniki miksujemy w blenderze i przelewamy do foremek na lody lub jednorazowych kubeczków wkładając do nich patyczek. Wstawiamy do lodówki i jemy po zamrożeniu.