Sos z bakłażanem
Ostatnia aktualizacja:
9 maja, 2022

Wielką zaletą tego dania, czyli mojego bakłażana z pomidorami, jest jego elastyczność pod względem temperatury podania. Wspaniale smakuje gorący, zdjęty prosto z kuchenki jak i serwowany w upale dni w temperaturze pokojowej.
Sos z bakłażanem
Wielką zaletą tego dania, czyli mojego bakłażana z pomidorami, jest jego elastyczność pod względem temperatury podania. Wspaniale smakuje gorący, zdjęty...
Porcja:
300 g
Czas przygotowania:
5
minut
Składniki
Sposób przyrządzenia
Cebulę, paprykę udusić na oliwie z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Bakłażan umyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dusić razem z cebulą i papryką pod przykryciem podlewając niewielką ilością wody. Na koniec włożyć pomidory i dusić jeszcze przez kilka minut, doprawić do smaku.