Sos z bakłażanem

Ostatnia aktualizacja: 9 maja, 2022

Sos z bakłażanem

Wielką zaletą tego dania, czyli mojego bakłażana z pomidorami, jest jego elastyczność pod względem temperatury podania. Wspaniale smakuje gorący, zdjęty prosto z kuchenki jak i serwowany w upale dni w temperaturze pokojowej.

Sos z bakłażanem

Wielką zaletą tego dania, czyli mojego bakłażana z pomidorami, jest jego elastyczność pod względem temperatury podania. Wspaniale smakuje gorący, zdjęty...

Porcja: 300 g
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę, paprykę udusić na oliwie z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Bakłażan umyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dusić razem z cebulą i papryką pod przykryciem podlewając niewielką ilością wody. Na koniec włożyć pomidory i dusić jeszcze przez kilka minut, doprawić do smaku.

Podobne artykuły

Pesto ze szczypiorku

Pesto ze szczypiorku

Majonez z kalafiora bez oleju

Majonez z kalafiora bez oleju

Sos żurawinowy

Sos żurawinowy

Majonez sojowy

Majonez sojowy

Majonez z serka tofu

Majonez z serka tofu

Prenumerata

Zamów kwartalnik do domu. Czytaj i dziel się wiedzą o zdrowiu z innymi!

Już od 29zł za rok!
Zobacz opcje
Sos z tofu

Sos z tofu