
Zdrowie z Wyboru 72
2 minuty czytania W tym numerze: Przewlekłe przemęczenie – Skąd się bierze? – Współczesne życie nabrało bardzo szybkiego tempa, jest pełne stresów i napięć, co z czasem prowadzi do zupełnego wyczerpania
Kwartalnik „Zdrowie z Wyboru” to z pewnością wyróżniające się na rynku pismo poświęcone inspiracjom zdrowotnym. Jego głównym przesłaniem jest hasło: Lepiej zapobiegać, niż leczyć, gdyż nieporównywalnie korzystniej jest wiedzieć jak nie dopuścić do choroby, niż jak z niej wychodzić.
Kwartalnik „Zdrowie z Wyboru” ma na celu zachęcić każdego czytelnika do zastanowienia się nad tym, czy styl życia każdego z nas najlepiej służy zdrowiu i dobremu samopoczuciu, a jeśli tak nie jest, to w jaki sposób możemy rozpocząć wprowadzanie konkretnych zmian, które będą początkiem drogi ku lepszemu i zdrowszemu życiu. Oprócz zagadnień profilaktyki pismo porusza tematy związane z naturalnym leczeniem chorób cywilizacyjnych.
W kwartalniku znajduje się wiele praktycznych i rzetelnych informacji. Każdy numer zawiera sprawdzone porady specjalistów, lekarzy i dietetyków dotyczące tematów takich jak:
Drogi Czytelniku,
Twoje zdrowie jest w Twoich rękach.
Wybór należy do Ciebie!
Wydawca: Fundacja Źródła Życia
Ilość stron: 36
Format: 165 x 235 mm
Nakład: 15.000szt
Redakcja:
Fundacja Źródła Życia
Budy-Zasłona, ul. Źródlana 1
96-320 Mszczonów
tel.: 46 857 13 54
Redaguje zespół:
Grażyna Kuczek – redaktor naczelna, lekarz medycyny, autorka publikacji, koordynator Programu Odnowy Zdrowotnej NEWSTART, prelegentka i konsultantka w zakresie medycyny naturalnej i zapobiegawczej, odbyła staż i szereg szkoleń z zakresu medycyny prewencyjnej, zdrowego stylu życia i terapii żywieniem w Stanach Zjednoczonych;
Anna Kłosińska – redaktor, fizjolog żywienia, dietetyk, autorka programów edukacyjnych i książek na temat zdrowego odżywiania;
Beata Śleszyńska – specjalistka promocji zdrowia, doradca dietetyczny, instruktorka Szkoły Zdrowego Gotowania, prelegentka oraz autorka artykułów i ksiazek na temat zdrowia;
Krzysztof Urbański – grafik.
Biuro reklamy i ogłoszeń:
Edyta Hayashi
tel. 46 857 13 54 (wew.20)
e-mail: biuro@fzz.pl
2 minuty czytania W tym numerze: Przewlekłe przemęczenie – Skąd się bierze? – Współczesne życie nabrało bardzo szybkiego tempa, jest pełne stresów i napięć, co z czasem prowadzi do zupełnego wyczerpania
< 1 minut czytania W tym numerze: Zespół jelita drażliwego – Zespół jelita drażliwego to choroba, na którą cierpi ponad 100 milionów ludzi w Ameryce Północnej i Europie. 7 zasad zdrowego kręgosłupa –
2 minuty czytania W tym numerze: Odporność w czasie Epidemii Koronawirusa: Jesteśmy stale w mniejszym lub większym stopniu narażeni na działanie wirusów, bakterii, innych szkodliwych drobnoustrojów, jak również związków
< 1 minut czytania W tym numerze: Alergia pokarmowa Alergia pokarmowa to powszechnie występujący problem w krajach rozwiniętych polegający na nadmiernym pobudzeniu układu odpornościowego w wyniku działania alergenu. 7 zasad
< 1 minut czytania W tym numerze: Osteoporoza nie boli, a jest groźna – Rozwija się kilkanaście, kilkadziesiąt lat, nie powodując żadnych dolegliwości. Tak naprawdę osteoporoza daje o sobie znać,
2 minuty czytania W tym numerze: W trosce o tarczycę Tarczyca to niewielki, ważący najwyżej 30 g, gruczoł wydzielania wewnętrznego. Spełnia jednak niezwykle ważną rolę w pracy całego organizmu.
< 1 minut czytania W tym numerze: Sposoby na bóle głowy – Ból głowy jest objawem bardzo niespecyficznym. Może towarzyszyć konkretnym schorzeniom, ale najczęściej pojawia się bez przyczyny chorobowej. Zawsze jednak
< 1 minut czytania Problemy z ciśnieniem prawie w ogóle nie występują wśród populacji krajów trzeciego świata. Ciekawe, co te proste społeczeństwa robią, czego my z tak ogromną wiedzą
< 1 minut czytania W tym numerze: Jak możemy pomóc naszej wątrobie | Jak jeść aby utrzymać naszą wątrobę w zdrowiu | Rower – dobry sposób na życie | Oczyszczająca chlorella
2 minuty czytania W tym numerze: Jak skutecznie pozbyć się Candidy | 10 zasad dobrego trawienia | Kiedy stosować probiotyki | Zioła na trawienie | Kiedy stosować probiotyk, oraz