Lody wegańskie z mango

Ostatnia aktualizacja: 9 maja, 2022

Lody wegańskie z mango

Lato i wakacje to wyjątkowa okazja na zmiany. Może niektórzy zdecydują się na bardziej zaawansowane zmiany przestawiając się na kuchnię opartą wyłącznie na produktach roślinnych. Dobrą zachętą w tym kierunku może być przygotowanie pysznych zdrowych lodów bez cukru, mleka, konserwantów i barwników. Dlaczego bez cukru? Cukier i jego pochodne oprócz znanych wszystkim skutków wpływa między innymi podniesienie poziomu trójglicerydów, sprzyja rozwojowi nowotworów przyśpiesza starzenie się i na dodatek uzależnia.

Lody wegańskie z mango

Lato i wakacje to wyjątkowa okazja na zmiany. Może niektórzy zdecydują się na bardziej zaawansowane zmiany przestawiając się na kuchnię...

Porcja: 750 g
Czas przygotowania: 3 minut

Składniki

Sposób przyrządzenia

  1. Wycisnąć sok z cytryn
  2. Mango pokroić i wybrać miąższ (bez skórki)
  3. Wszystkie składniki miksujemy w blenderze następnie przelewamy do foremek na lody lub jednorazowych kubeczków wkładając do nich patyczek. Wstawiamy do lodówki i jemy po zamrożeniu.

Podobne artykuły