Lody wegańskie z mango
Ostatnia aktualizacja:
9 maja, 2022

Lato i wakacje to wyjątkowa okazja na zmiany. Może niektórzy zdecydują się na bardziej zaawansowane zmiany przestawiając się na kuchnię opartą wyłącznie na produktach roślinnych. Dobrą zachętą w tym kierunku może być przygotowanie pysznych zdrowych lodów bez cukru, mleka, konserwantów i barwników. Dlaczego bez cukru? Cukier i jego pochodne oprócz znanych wszystkim skutków wpływa między innymi podniesienie poziomu trójglicerydów, sprzyja rozwojowi nowotworów przyśpiesza starzenie się i na dodatek uzależnia.
Lody wegańskie z mango
Lato i wakacje to wyjątkowa okazja na zmiany. Może niektórzy zdecydują się na bardziej zaawansowane zmiany przestawiając się na kuchnię...
Porcja:
750 g
Czas przygotowania:
3
minut
Składniki
Sposób przyrządzenia
- Wycisnąć sok z cytryn
- Mango pokroić i wybrać miąższ (bez skórki)
- Wszystkie składniki miksujemy w blenderze następnie przelewamy do foremek na lody lub jednorazowych kubeczków wkładając do nich patyczek. Wstawiamy do lodówki i jemy po zamrożeniu.