Muffinki kukurydziano-kokosowe są łatwe do przygotowania. Dodatek orzechów sprawia, że już jeden kęs przyprawi Was o dobry nastrój.
Składniki
- 0.5 szklanki ciepłej wody,
- 250 g drożdży,
- 2 łyżki miodu,
- 1 szklanka mąki kukurydzianej,
- 1.5 szklanki mąki pszennej razowej,
- 0.75 szklanki mleka sojowego,
- 0.5 szklanki wiórek kokosowych,
- 0.5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich,
- 2 łyżki oleju,
- 0.5 łyżeczki soli
Sposób przyrządzenia
- Trzy pierwsze składniki wymieszać i odstawić na 5-10 minut.
- Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
- Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia, po czym wyłożyć do wysmarowanej olejem specjalnej foremki do pieczenia babeczek.
- Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 C przez 30 minut.