Zupa z czerwonej soczewicy, curry i mleka kokosowego
Ostatnia aktualizacja:
9 maja, 2022

15 minut i obiadek gotowy. Takie dania to dla wielu z nas idealne rozwiązanie, bo przecież jesteśmy tak zapracowani, że brakuje nam czasu i sił na długie gotowanie.
Ten przepis to połączenie prostoty, zdrowia oraz nutki oryginalnego smaku – kolendry, kokosa i curry. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia, to nie ma czego się obawiać. Podchodziłam do takich przepsiów z rezerwą tyko do pierwszej łyżki zupy, a potem… mniam!
W przepisie użyłam komosę ryżową, bo próbuje ją dać gdzie tylko to możliwe ze względu na jej niezwykłe wartości.
źródło: http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/zupa-z-czerwonej-soczewicy-curry-i-mleka-kokosowego/
Zupa z czerwonej soczewicy, curry i mleka kokosowego
15 minut i obiadek gotowy. Takie dania to dla wielu z nas idealne rozwiązanie, bo przecież jesteśmy tak zapracowani, że...
Składniki
Sposób przyrządzenia
- Cebulę, czosnek i seler kroimy na kosteczkę i podsmażamy na oleju z marchewką i komosą ryżową
- Dodajemy resztę składników oprócz mleka kokosowego i natki kolendry
- Gotujemy do miękkości przez ok. 20 min.
- Pod koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe (zamiast mleka możemy dodać kilka łyżek majonezu z ziemniaka)
- Po ugotowaniu możemy zmiksować na krem
- Podajemy z posiekaną kolendrą.