Zupa z czerwonej soczewicy, curry i mleka kokosowego

Ostatnia aktualizacja: 9 maja, 2022

Zupa z czerwonej soczewicy, curry i mleka kokosowego

15 minut i obiadek gotowy. Takie dania to dla wielu z nas idealne rozwiązanie, bo przecież jesteśmy tak zapracowani, że brakuje nam czasu i sił na długie gotowanie.

Ten przepis to połączenie prostoty, zdrowia oraz  nutki oryginalnego smaku – kolendry, kokosa i curry. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia, to nie ma czego się obawiać. Podchodziłam do takich przepsiów z rezerwą tyko do pierwszej łyżki zupy, a potem… mniam!

W przepisie użyłam komosę ryżową, bo próbuje ją dać gdzie tylko to możliwe ze względu na jej niezwykłe wartości. 

źródło: http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/zupa-z-czerwonej-soczewicy-curry-i-mleka-kokosowego/

Zupa z czerwonej soczewicy, curry i mleka kokosowego

15 minut i obiadek gotowy. Takie dania to dla wielu z nas idealne rozwiązanie, bo przecież jesteśmy tak zapracowani, że...

Porcja: 10
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

Sposób przyrządzenia

  1. Cebulę, czosnek i seler kroimy na kosteczkę i podsmażamy na oleju z marchewką i komosą ryżową
  2. Dodajemy resztę składników oprócz mleka kokosowego i natki kolendry
  3. Gotujemy do miękkości przez ok. 20 min.
  4. Pod koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe (zamiast mleka możemy dodać kilka łyżek majonezu z ziemniaka)
  5. Po ugotowaniu możemy zmiksować na krem
  6. Podajemy z posiekaną kolendrą.

Podobne artykuły