A to ciekawe…
“Szeroko zakrojone zmiany stylu życia już po jednym roku są w stanie doprowadzić do regresji nawet najdalej posuniętej miażdżycopochodnej choroby naczyń wieńcowych i to bez stosowania leków obniżających cholesterol.” (“Zatrzymać młodość” dr R. Pawlak)
źródło: http://zdrowienatalerzu.pl
Składniki
- 1 sztuka pora,
- 5 ziemniaków,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 marchewka,
- 3 liście laurowe,
- 0.75 szklanki ugotowanej cieciorki,
- 0.5 pęczka koperku,
- 1 sól,
- pieprz i przyprawa warzywna do smaku
- 3 łyżki majonezu z ziemniaka
Sposób przyrządzenia
- Warzywa myjemy i kroimy w kostkę i podsmażamy przez kilka minut na oleju.
- Dolewamy wody, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowaną cieciorkę i posiekany koperek.
- Wyjmujemy liść laurowy i miksujemy zupę na krem. Dodajemy posiekany koperek.
- Podajemy z naczosnkowaną zapiekaną bagietką.