Granola – domowej roboty
Przez
mgr Marzena Bojko
|
Ostatnia aktualizacja:
9 maja, 2022

Granola domowej roboty krucha, smaczna, pełna witamin, soli mineralnych, błonnika oraz zawierająca pełnowartościowe białko. Łatwa w wykonaniu, idealna na dobry początek nowego dnia. Pożywne śniadanie wpłynie nie tylko na lepszą wydajność w pracy ale także pomoże utrzymać właściwą wagę ciała.
Granola – domowej roboty
Granola domowej roboty krucha, smaczna, pełna witamin, soli mineralnych, błonnika oraz zawierająca pełnowartościowe białko. Łatwa w wykonaniu, idealna na dobry...
Porcja:
1500 g
Czas przygotowania:
20
minut
Składniki
Sposób przyrządzenia
- Mieszamy w misce : płatki owsiane, pestki z dyni i słonecznika oraz pokrojone orzechy.
- W blenderze dobrze miksujemy olej, wodę, sól, miód i zmielone ziarna sezamu(opcjonalnie).
- Mieszankę z blendera wrzucamy do miski z płatkami i nasionami, dokładnie wszystko mieszamy.
- Pieczemy w piekarniku w temp 150°C (325ºF) ok. 1 godziny albo aż do uzyskania złotego koloru.
- Możemy podawać z mlekim, sokiem, owocami, jogurtem. Dobre nie tylko na śniadanie.