Granola – domowej roboty

Przez | Ostatnia aktualizacja: 9 maja, 2022

Granola – domowej roboty

Granola domowej roboty krucha, smaczna, pełna witamin, soli mineralnych, błonnika oraz zawierająca pełnowartościowe białko. Łatwa w wykonaniu, idealna na dobry początek nowego dnia. Pożywne śniadanie wpłynie nie tylko na lepszą wydajność w pracy ale także pomoże utrzymać właściwą wagę ciała.

zródło:Zdrowa dieta i przepisy kulinarne Fundacji Źródła Życia© prezentuje ZdrowieNaTalerzu.pl – granola domowej roboty

Granola – domowej roboty

Granola domowej roboty krucha, smaczna, pełna witamin, soli mineralnych, błonnika oraz zawierająca pełnowartościowe białko. Łatwa w wykonaniu, idealna na dobry...

Porcja: 1500 g
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

Sposób przyrządzenia

  1. Mieszamy w misce : płatki owsiane, pestki z dyni i słonecznika oraz pokrojone orzechy.
  2. W blenderze dobrze miksujemy olej, wodę, sól, miód i zmielone ziarna sezamu(opcjonalnie).
  3. Mieszankę z blendera wrzucamy do miski z płatkami i nasionami, dokładnie wszystko mieszamy.
  4. Pieczemy w piekarniku w temp 150°C (325ºF) ok. 1 godziny albo aż do uzyskania złotego koloru.
  5. Możemy podawać z mlekim, sokiem, owocami, jogurtem. Dobre nie tylko na śniadanie.

Podobne artykuły

Gofry jaglane z kaki

Gofry jaglane z kaki

Lody szpinakowe

Lody szpinakowe

Muesli Birchera

Muesli Birchera

Marchewkowe musli

Marchewkowe musli

Owsianka z bananem

Owsianka z bananem

Prenumerata

Zamów kwartalnik do domu. Czytaj i dziel się wiedzą o zdrowiu z innymi!

Już od 29zł za rok!
Zobacz opcje
Powidła śliwkowe o smaku kawowym

Powidła śliwkowe o smaku kawowym