Muesli Birchera

Ostatnia aktualizacja: 9 maja, 2022

Muesli Birchera

Muesli Birchera

Porcja: 400 g
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki

Sposób przyrządzenia

  1. Zmiel owies na płatki, umieść je w misce i namocz w wodzie przez 15-30 minut w temperaturze pokojowej.
  2. Zmiel lub pokrój migdały, odłóż je na bok.
  3. W osobnej misce zmieszaj sok z cytryny, jogurt i miód.
  4. Zetrzyj jabłka na tarce i wymieszaj z masą.
  5. Domieszaj płatki owsiane, posyp migdałami. Podaj natychmiast po przygotowaniu.
  6. Muesli można jeść nie tylko na śniadanie. Na specjalne okazje często zamawia się deser zawierający muesli przekładane borówkami, wiśniami lub kawałkami ananasa, pokryte bitą śmietaną (lub orzechowym kremem) i świeżymi orzechami włoskimi.

Podobne artykuły