Owsianka z bananem

Ostatnia aktualizacja: 9 maja, 2022

Owsianka z bananem

Spośród wszystkich zbóż owies może być regularnie spożywany na surowo ponieważ zawiera zdrowy tłuszcz i unikalny błonnik. Surowa owsianka to ulubiona potrawa górali z Karpat, a żywią się nią od pokoleń.

Rada kucharza

Trudno jest dostać świeży olej lniany, gdyż jego delikatne składniki szybko się psują. Można zamówić kilka butelek prosto z młyna lub sklepu ze zdrową żywnością i umieścić w lodówce, gdzie wytrzymają do 3 miesięcy.

Owsianka z bananem

Spośród wszystkich zbóż owies może być regularnie spożywany na surowo ponieważ zawiera zdrowy tłuszcz i unikalny błonnik. Surowa owsianka to...

Porcja: 750 g
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki

Sposób przyrządzenia

  1. Zmiel ziarna owsa do średniej grubości.
  2. Namocz je w misce z wodą w temperaturze pokojowej przez 15-30 minut.
  3. Wymieszaj jogurt, miód i olej lniany i dodaj do owsa. Wyciśnij sok z cytryny na banany. Wymieszaj wszystko razem.
  4. Posyp pestkami dyni i podaj.

Podobne artykuły