Owsianka z bananem
Ostatnia aktualizacja:
9 maja, 2022

Spośród wszystkich zbóż owies może być regularnie spożywany na surowo ponieważ zawiera zdrowy tłuszcz i unikalny błonnik. Surowa owsianka to ulubiona potrawa górali z Karpat, a żywią się nią od pokoleń.
Rada kucharza
Trudno jest dostać świeży olej lniany, gdyż jego delikatne składniki szybko się psują. Można zamówić kilka butelek prosto z młyna lub sklepu ze zdrową żywnością i umieścić w lodówce, gdzie wytrzymają do 3 miesięcy.
Owsianka z bananem
Spośród wszystkich zbóż owies może być regularnie spożywany na surowo ponieważ zawiera zdrowy tłuszcz i unikalny błonnik. Surowa owsianka to...
Składniki
Sposób przyrządzenia
- Zmiel ziarna owsa do średniej grubości.
- Namocz je w misce z wodą w temperaturze pokojowej przez 15-30 minut.
- Wymieszaj jogurt, miód i olej lniany i dodaj do owsa. Wyciśnij sok z cytryny na banany. Wymieszaj wszystko razem.
- Posyp pestkami dyni i podaj.