Sięgnij po „Leczniczą żywność”

Ostatnia aktualizacja: 7 lipca, 2019

Sięgnij po „Leczniczą żywność”

Polecamy Państwa uwadze nowość na polskim rynku wydawniczym – książkę Jorge D. Pamplona Rogera pt. „Lecznicza żywność”.

„Lecznicza żywność”, to bogato ilustrowane kompendium popularnonaukowe. Zawiera użyteczne informacje dotyczące składu oraz właściwości odżywczych i leczniczych niemal stu artykułów spożywczych (owoców, warzyw, zbóż, orzechów i nasion), korzystnie oddziałujących na poszczególne organy ciała. Dzięki nim czytelnik może dokonywać rozsądniejszych wyborów w planowaniu swojego jadłospisu.

Czytelnik znajdzie w książce także opisy najbardziej powszechnych chorób i zaburzeń oraz czynników ryzyka – ze wskazaniem pokarmów, które należy ograniczyć lub wyeliminować z diety.

Wartość dzieła podnoszą skorowidze tematyczne ułatwiające wyszukiwanie informacji na temat artykułów spożywczych, chorób i metod leczniczych.

Książka opatrzona jest licznymi zdjęciami i wykresami, które ilustrują wpływ pokarmów na nasze zdrowie i samopoczucie. Grafika przybliża czytelnikowi badania naukowe znamienitych uniwersytetów i ośrodków badawczych. Publikacja może być także poradnikiem dla osób zajmujących się zawodowo lecznictwem i dietetyką. Cennym uzupełnieniem książki są przepisy kulinarne.

„Lecznicza żywność”, krótko mówiąc, to kopalnia unikatowych informacji w pięknej szacie graficznej dla każdego, kto poważnie traktuje swoje zdrowie. O autorze:
Jorge D. Pamplona Roger • doktor medycyny i chirurgii (Uniwersytet w Granadzie, Hiszpania) • specjalista w zakresie chirurgii ogólnej i gastroenterologii • specjalista w zakresie edukacji zdrowotnej (UNED — Narodowy Uniwersytet Kształcenia na Odleglość, Hiszpania) • magister zdrowia publicznego (Uniwersytet Loma Linda, Stany Zjednoczone).
Książkę można zakupić u wydawcy.

Podobne artykuły