Budyń z dyni

Ostatnia aktualizacja: 8 maja, 2022

Budyń z dyni

Wszelkiego rodzaju dynie zawierają jeden ważny składnik – kartenoidy (żółty kolor), które neutralizują wolne rodniki. Naukowcy z Uniwersytetu w Michigan („Cancer Letters” 2003) stwierdzili, że „cucurbitaci zawarte w dyni wykazują największą ochronę przed rakiem jelita grubego.” Jesień to dobry czas na wypróbowanie apetycznego budyniu z dyni na deser lub śniadanie.
Źródło: Zdrowa dieta i przepisy kulinarne Fundacji Źródła Życia© prezentuje ZdrowieNaTalerzu.pl –Budyń z dyni

Budyń z dyni

Wszelkiego rodzaju dynie zawierają jeden ważny składnik – kartenoidy (żółty kolor), które neutralizują wolne rodniki. Naukowcy z Uniwersytetu w Michigan...

Składniki

Sposób przyrządzenia

  1. Wszystkie składniki, jeszcze gorące, należy dokładnie zmiksować w blenderze i doprawić do smaku.

Podobne artykuły