Ciasteczka z goji i quinoa. Dobrym przykładem naturalnych suplementów są jagody goji. Suszone, z wyglądu przypominają rodzynki. Spożywane od tysięcy lat w Chinach, Tybecie i Mongolii. Są dobrym źródłem antyoksydantów flawonaidów, polifenoli, kartenoidów, witamin: C, A i E. Goji zawierają wagowo 500 razy więcej wit. C niż pomarańcza, więcej betakarotenu niż marchew oraz więcej żelaza niż szpinak… Oczywiście, lista się nie kończy. Proponujemy zainwestować w naturalne suplementy czyli ciasteczka z jagodami goji.
Źródło: Zdrowa dieta i przepisy kulinarne Fundacji Źródła Życia© prezentuje ZdrowieNaTalerzu.pl – Ciasteczka z goji i quinoa
Ciasteczka z goji i quinoa
Wydrukuj przepisSkładniki
- 1 szklanka mąki quiona,
- 0.5 szklanka pszennej mąki razowej,
- 0.5 szklanka zmielonych migdałów,
- 0.5 szklanka pszennej mąki białej,
- 2 łyżka zmielonego jasnego siemnienia lnianego,
- 7 łyżka oleju,
- 0.5 szklanka mleka migdałowego,
- 0.5 szklanka suszonych jagód goji,
- 0.5 kostki miękkiego tofu,
- 0.5 szklanka brązowego cukru,
- 1 łyżeczka sody do pieczenia
Sposób przyrządzenia
- Tofu, cukier, olej i mleko miksujemy w blenderze.
- Doskonałe dla dzieci na przekąskę do szkoły ze względu na bogatą zawartość witamin, soli mineralnych oraz pełnego zestawu aminokwasów.