Chlebek kukurydziany na słodko
Ostatnia aktualizacja:
24 maja, 2022

Chlebek kukurydziany jest znany, lubiany i popularny w Ameryce od bardzo dawna. Pierwsi Europejczycy przybywający na kontynent Amerykański nauczyli się go przygotowywać od Indian. Proponujemy w wersji na słodko, bez jajek i z mąką z pełnego przemiału.
Źródło: Zdrowa dieta i przepisy kulinarne Fundacji Źródła Życia© prezentuje ZdrowieNaTalerzu.pl – Chlebek kukurydziany na słodko
Chlebek kukurydziany na słodko
Chlebek kukurydziany jest znany, lubiany i popularny w Ameryce od bardzo dawna. Pierwsi Europejczycy przybywający na kontynent Amerykański nauczyli się...
Składniki
Sposób przyrządzenia
- Mieszamy osobno suche i mokre składniki, potem je łączymy i mieszamy razem.
- Pieczemy w foremce do keksów, w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut.
- Możemy podawać np. z dżemem