Chlebek kukurydziany na słodko

Ostatnia aktualizacja: 24 maja, 2022

Chlebek kukurydziany na słodko

Chlebek kukurydziany jest znany, lubiany i popularny w Ameryce od bardzo dawna. Pierwsi Europejczycy przybywający na kontynent Amerykański nauczyli się go przygotowywać od Indian. Proponujemy w wersji na słodko, bez jajek i z mąką z pełnego przemiału.
Źródło: Zdrowa dieta i przepisy kulinarne Fundacji Źródła Życia© prezentuje ZdrowieNaTalerzu.pl – Chlebek kukurydziany na słodko

Chlebek kukurydziany na słodko

Chlebek kukurydziany jest znany, lubiany i popularny w Ameryce od bardzo dawna. Pierwsi Europejczycy przybywający na kontynent Amerykański nauczyli się...

Porcja: 1300 g
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

Sposób przyrządzenia

  1. Mieszamy osobno suche i mokre składniki, potem je łączymy i mieszamy razem.
  2. Pieczemy w foremce do keksów, w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut.
  3. Możemy podawać np. z dżemem

Podobne artykuły