Czekoladowe ciasteczka

Ostatnia aktualizacja: 9 maja, 2022

Czekoladowe ciasteczka

Ciasteczka czekoladowe są dobrą alternatywą dla tradycyjnych deserów. Są dobrym źródłem np. wapnia, potasu, fosforu, magnezu, białka i błonnika. Nie zawierają cholesterolu i konserwantów.
Źródło: Zdrowa dieta i przepisy kulinarne Fundacji Źródła Życia© prezentuje ZdrowieNaTalerzu.pl – Czekoladowe ciasteczka

Czekoladowe ciasteczka

Ciasteczka czekoladowe są dobrą alternatywą dla tradycyjnych deserów. Są dobrym źródłem np. wapnia, potasu, fosforu, magnezu, białka i błonnika. Nie...

Porcja: 750 g
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

Sposób przyrządzenia

  1. Daktyle moczymy w wodzie, przed miksowaniem odlewamy wodę.
  2. Migdały miksujemy w malakserze.
  3. Dodajemy resztę składników i miksujemy wszystko razem.
  4. Konsystencja musi być dość gęsta, aby móc formować ciasteczka.

Podobne artykuły