Czekoladowe ciasteczka
Ostatnia aktualizacja:
9 maja, 2022

Ciasteczka czekoladowe są dobrą alternatywą dla tradycyjnych deserów. Są dobrym źródłem np. wapnia, potasu, fosforu, magnezu, białka i błonnika. Nie zawierają cholesterolu i konserwantów.
Źródło: Zdrowa dieta i przepisy kulinarne Fundacji Źródła Życia© prezentuje ZdrowieNaTalerzu.pl – Czekoladowe ciasteczka
Czekoladowe ciasteczka
Ciasteczka czekoladowe są dobrą alternatywą dla tradycyjnych deserów. Są dobrym źródłem np. wapnia, potasu, fosforu, magnezu, białka i błonnika. Nie...
Składniki
Sposób przyrządzenia
- Daktyle moczymy w wodzie, przed miksowaniem odlewamy wodę.
- Migdały miksujemy w malakserze.
- Dodajemy resztę składników i miksujemy wszystko razem.
- Konsystencja musi być dość gęsta, aby móc formować ciasteczka.