Placuszki z kaszy gryczanej i amarantusa

Ostatnia aktualizacja: 9 maja, 2022

Placuszki z kaszy gryczanej i amarantusa

Prosty, szybki i łatwy przepis dla niejadków, którzy – tak jak moja córka – zdecydowanie nie przepadają za kaszkami.
Aby placuszki wyglądały bardziej atrakcyjnie i smakowały bardziej wykwintnie dodajemy do smażenia plasterki bananów.
Źródło: Zdrowa dieta i przepisy kulinarne Fundacji Źródła Życia© prezentuje ZdrowieNaTalerzu.pl –Placuszki z kaszy gryczanej i amarantusa

Placuszki z kaszy gryczanej i amarantusa

Prosty, szybki i łatwy przepis dla niejadków, którzy – tak jak moja córka – zdecydowanie nie przepadają za kaszkami.Aby placuszki...

Porcja: 500 g
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kaszę gryczaną, ryż, szałwię hiszpańską (chia) i migdały miksujemy w blenderze lub młynku do kawy na mąkę. Banan rozgniatamy widelcem i mieszamy z resztą składników. Na wierzch każdego placka możemy położyć pokrojonego w plasterki banana i smażymy na oleju.

Podobne artykuły