Deserek owocowy (ze śmietanką z migdałów)

Ostatnia aktualizacja: 9 maja, 2022

Deserek owocowy (ze śmietanką z migdałów)

Deserek marzenie, skarbnica różnokolorowych antocjanowów (barwników), które są jak najbardziej pożądane w naszej diecie bo np. wspomagają nasz organizm w walce  z rakiem neutralizując działanie wolnych rodników, wpływają na poprawę wzroku, kondycję naczyń krwionośnych, poprawiają stan naszej skóry.
Źródło: Zdrowa dieta i przepisy kulinarne Fundacji Źródła Życia© prezentuje ZdrowieNaTalerzu.pl –Deserek owocowy

Deserek owocowy (ze śmietanką z migdałów)

Deserek marzenie, skarbnica różnokolorowych antocjanowów (barwników), które są jak najbardziej pożądane w naszej diecie bo np. wspomagają nasz organizm w...

Porcja: 350 g
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

Sposób przyrządzenia

  1. Migdały moczymy w wodzie przez 24 godziny. Po tym czasie wylewamy wodę, w której się moczyły, zalewamy gorącą wodą i czekamy aż woda ostygnie, wtedy dopiero zabieramy się do „obierania” a raczej wyciskania migdałów które wręcz „wyskakują ze skóry”.
  2. Obrane migdały wsypujemy do blendera i miksujemy z mlekiem kokosowym. Dodajemy do smaku odrobinę soli, miód i sok z cytryny.
  3. Do pucharów wkładamy owoce - jagody, jeżyny, maliny, truskawki i polewamy śmietanką z migdałów.

Podobne artykuły